In de regio moet het gebeuren

Onderwijs en zorgsector zullen regionaal samen moeten optrekken. Alleen dan zal het lukken voldoende mensen te werven voor de vele vacatures in de zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Doekle Terpstra tijdens het symposium van het Zorgpact: 'Als u het personeelstekort alleen vanuit het belang van uw eigen organisatie gaat benaderen, wordt het niets.' Foto: Eelkje Colmjon/EELK.nl Fotografie

‘De personeelstekorten zijn echt om buikpijn van te krijgen.’ Minister Hugo de Jonge van VWS wond er geen doekjes om in het Kamerdebat over de arbeidsmarkt zorg in december 2017. In de regeerperiode van kabinet-Rutte-III zijn 190.000 nieuwe zorgmedewerkers nodig, terwijl de instroom naar verwachting 90.000 is. Per saldo zal er een gigantisch tekort komen aan verpleegkundigen en verzorgenden. En de zorg is niet de enige sector. De zorg strijdt met politie, leger en techniek om de schaarse arbeidskrachten.

Leren van elkaar

Op 7 december jongstleden organiseerde het Zorgpact, een initiatief van het ministerie van VWS, een symposium in Amersfoort.

0
40

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.