De VN-verklaring is een inspiratiebron

Aan het interne toezicht worden hoge eisen gesteld. Faalt de raad van bestuur, dan moeten ook interne toezichthouders zich verantwoorden. Een rubriek in samenwerking met de NVTZ over het precaire evenwicht tussen toezien en meebesturen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

Het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap is een leidend principe voor de raad van toezicht van Prisma, vertelt Jacqueline Kuppens. ‘Wij zitten in de rvt om te bevorderen dat Prisma haar maatschappelijke taak goed uitvoert. De VN-verklaring helpt ons om steeds terug te keren naar de bedoeling’. Kuppens neemt het recht op privacy als voorbeeld. ‘Dat recht koesteren gaat in de setting van woonzorg voor mensen met een beperking niet vanzelf. Prisma heeft de nachtzorg vernieuwd. De bedoeling is goede zorg met respect voor de privacy. De uiting daarvan is een andere werkwijze in de nachtzorg.

0
28

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.