De zoektocht naar een nieuwe Ans

'Waar o waar halen we nieuwe vrijwilligers vandaan?' Die vraag stelt Jacqueline Joppe, bestuurder van Zorggroep Elde, in haar column.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jacqueline Joppe, bestuurder Zorggroep Elde. Foto: Bert Jansen Fotopersburo

Ans, al 23 jaar vrijwilliger bij Zorggroep Elde, heeft een aanstekelijk enthousiasme en ‘ingebakken’ zorghart. Ze werkt op verschillende locaties, helpt twee keer in de week bij de middagmaaltijd en gaat mee met uitstapjes. Ans is goud en geen uitzondering. Gelukkig maar. Toch heb ik zorgen.

Waar halen we straks vrijwilligers als Ans vandaan? Hoe kunnen we jongeren enthousiast maken om vrijwillig iets voor ouderen te betekenen? Waar blijven de vrijwilligers met een – niet van oorsprong – Nederlandse achtergrond, die de taal van onze niet-westerse ouderen spreken?

Onlangs had ik een aantal lunchbijeenkomsten met vrijwilligers. Ik was benieuwd naar

0
143

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.