De zwarte zwaan in Hamburg

De Martini-Klinik is een gespecialiseerde prostaatkankerkliniek in Hamburg. Hun patiënten krijgen veel minder complicaties na de operatie dan elders. Een Nederlandse delegatie ging kijken en luisteren hoe de Duitse urologen dat voor elkaar krijgen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
QuestManager
Foto: Martini-Klinik
 

Het is hard gegaan met de reputatie van de Martini-Klinik in Hamburg sinds Michael Porter de gespecialiseerde prostaatkankerkliniek in 2014 uitriep tot schoolvoorbeeld van value based healthcare. Het team van supergespecialiseerde urologen en verpleegkundigen ‘voegt veel waarde toe’ voor patiënten door excellente medische uitkomsten. De Hamburgse patiënten krijgen veel minder te maken met complicaties als incontinentie en impotentie dan elders in Duitsland. De opvallende prestaties trekken de belangstelling van specialisten en bestuurders uit de hele wereld.

Medisch directeur Marcus Graefen van de Martini-Klinink vertelde in 2015 aan
Zorgvisie dat hij vroeger ook andere operaties deed, zoals nierstenen verwijderen. ‘Maar

0
87

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.