Door alle sectoren heen

Jongeren kiezen weer voor een baan in de ouderenzorg. Eric Hisgen, bestuursvoorzitter van Amstelring en bestuurslid SIGRA: ‘Er ontstaat een andere sfeer. Het mag weer worden gezegd: de zorg is mooi.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Studenten Kaylee (links) en Melanie in woonzorgcentrum Het Schouw in Amsterdam-Noord. Foto: Amstelring/Lionne Hietberg

Tot zijn stomme verbazing werd Amstelring deze zomer overstelpt met aanmeldingen voor de opleiding verzorgende niveau 3. De ouderenzorgorganisatie verdrievoudigde het aantal opleidingsplaatsen en moest toen nog dertig mensen teleurstellen. Je zou het een positief effect kunnen noemen van alle rampverhalen over de verpleeghuiszorg van het afgelopen jaar. Amstelring stond een paar maanden op de zwarte lijst van de IGZ maar nu willen jonge mensen er graag komen werken. En niet alleen vanwege de baanzekerheid, zoals Hisgen veronderstelde. ‘Studenten kiezen voor ons vanwege de meerwaarde die ze kunnen bieden. De positieve respons die ze krijgen van onze bewoners is hun

0
53

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
53
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.