Draaischijf tussen eerste en tweede lijn

Zorgkoepel West-Friesland koppelt ict-systemen van de aangesloten organisaties in de eerste lijn. Een volgende stap is aansluiting op de systemen van de ziekenhuizen. Bestuurder Stefan Koomen: ‘Zo dragen wij bij aan de regiefunctie van de huisarts in de zorg.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie ict magazine, nr. 2/2018
Stefan Koomen. Foto: Allard de Witte

‘Nu de samenwerking in de eerste lijn steeds beter op de rails staat, hebben we de tweede lijn vol in het vizier. Daar is van alles mogelijk.’ Stefan Koomen is bestuurder van Zorgkoepel West-Friesland, een in Hoorn gevestigde organisatie voor de zorg in de eerste lijn. ‘We hebben als koepel de behandeling van alle 9000 patiënten in de regio met diabetes type 2 bijvoorbeeld al succesvol in de eerste lijn ondergebracht. Nu willen we verder, onder andere met inwoners die een hart- en vaatziekte hebben. In die groep valt nog enorm veel winst te behalen als de huisarts de hoofdbehandelaar

0
49

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.