Echte lef zit in je’

Is lef te leren? Kan je bestuurders zo coachen dat ze vaker confrontaties aangaan, burgerlijk ongehoorzaam zijn en scherper aan de wind zeilen? Er zijn mogelijkheden maar die zijn beperkt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock/Sezer 60

Externe en interne druk daagt bestuurders vaker uit om confrontaties aan te gaan. Herhaaldelijk klinkt de oproep om burgerlijk ongehoorzaam te zijn. Maar die opdracht is niet eenvoudig. ‘De zorgsector is heel gezagsgetrouw. Er zijn zelden mensen die de randen opzoeken, constateert Jan Moen. Als voormalig hoogleraar en auteur van managementboeken ontmoet hij in zijn coachingpraktijk af en toe bestuurders die de opdracht hebben gekregen zich meer te laten gelden. ‘Lef keert dan terug in het verzoek om zich meer te laten zien en niet bescheiden op te stellen. Maar echte lef, dat zit wel of niet in je.’

0
28

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.