Een half gevulde PGO

Minister Bruins heeft verklaard dat volgend jaar iedereen toegang krijgt tot zijn of haar medische gegevens via een persoonlijke zorgomgeving (PGO). Navraag leert dat de bewindsman ver voor de troepen uitloopt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

De ziekenhuizen zijn druk bezig patiëntportalen in te richten waar de patiënt de daar verzamelde behandel- en diagnosegegevens kan inzien en downloaden. Op zijn vroegst zijn ze eind 2019 klaar. Dat is natuurlijk prachtig, maar het is slechts een begin. Met de ziekenhuisdossiers is de PGO maar half gevuld. Andere zorgverleners moeten hun informatie ook op een gebruiksvriendelijke manier beschikbaar maken voor patiënten. Wat dat betreft moeten de aanbieders in de eerste lijn nog flink wat werk verzetten.

Nictiz heeft onlangs gepleit voor een stevige investeringsimpuls om de achterstand in te lopen. Patiënten moeten de spil worden in hun eigen

0
26

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.