Eindelijk inzage nierfuncties voor apothekers

Vernieuwende ideeën die de zorg met behulp van technologie beter en betaalbaarder maken. Door innovaties in het zonnetje te zetten, hoopt Zorgvisie op groei en kruisbestuiving.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: IZIT

Tot een oplossing komen voor een groot probleem gebeurt met veel kleine tussenstapjes. Dat ondervond projectleider Marloes Elskamp-Sanders van IZIT, een regionale samenwerkingsorganisatie in Twente die zorgaanbieders ondersteunt op het gebied van ict. Het probleem waar apothekers – en dus ook de apothekers in Twente – tegenaanlopen, is dat zij geen inzage hebben in de nierfuncties van patiënten. Bij diabetespatiënten en patiënten met hart- en vaatziekten of hoge bloeddruk zijn de nierwaarden van groot belang bij het uitschrijven van medicatie. Want een verstoorde nierfunctie is van invloed op de werking van geneesmiddelen. Bijwerkingen en zelfs vergiftiging zijn mogelijke consequenties bij

0
61

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.