Erasmus MC klaart megaklus

Half mei was het zover: een kleine tien jaar na het begin van de bouw was ook het laatste deel van het vernieuwde Erasmus MC klaar. Al die tijd was het Rotterdamse ziekenhuis gewoon in bedrijf.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie magazine, nr. 7, 2018
Foto: Erasmus MC

Het was als ‘bouwen op een postzegel’: in hartje Rotterdam een nieuw ziekenhuis neerzetten, vlak naast het oude. Toch koos het Erasmus MC er bewust voor om alle onderdelen van het ziekenhuis op één plek te concentreren – al was het maar om bereikbaar en herkenbaar te blijven voor patiënten en studenten. In 2013, vier jaar na de start, was het eerste deel van de nieuwbouw klaar: het zogeheten bouwdeel Oost, met daarin onder meer kantoren, laboratoria, de centrale sterilisatie en de apotheek. Het gebouw waarin deze afdelingen tot dan toe waren gehuisvest, stond de tweede fase van de nieuwbouw

0
42

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.