Goede of frauduleuze zorg

De publieke verontwaardiging over fraude met zorggeld is groot. Zorgkantoren trekken alles uit de kast om te laten zien dat ze er bovenop zitten. Twee zaken roepen de vraag op of de jacht op pgb-fraude in het belang van de budgethouder is.
Foto: Aamon Fotolia

Totaal onverwacht komen op een dag in 2014 elf mensen het huis van zorgmanager X binnenvallen. Hij blijkt te worden verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. Het hele huis overhoop, maar ‘niets noemenswaardigs gevonden’ X is werkzaam bij een zorgaanbieder in het oosten van het land waar hij naar zijn volle overtuiging goed werk doet met het bieden van een veilige woonomgeving aan mensen met psychiatrische problemen ‘en andere hulpvragen’.

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) verdenkt de zorgaanbieder van fraude met pgb’s, over de periode 2009 tot en met 2013.

De organisatie rekent namelijk een uur toezicht

0
45

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in