Help, een premiestijging!

Het premieseizoen is dit jaar nog eerder begonnen dan het seizoen van Zwarte Piet. DSW-directeur Chris Oomen ziet een onverwachte tegenvaller van 400 miljoen euro voor zorgverzekeraars, met als mogelijk gevolg een premiestijging in 2018 van zo’n 30 euro per jaar per premiebetaler.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Marcel Canoy
Beeld: Reed/Jan Willem van Vliet

Het premieseizoen is dit jaar nog eerder begonnen dan het seizoen van Zwarte Piet. DSW-directeur Chris Oomen ziet een onverwachte tegenvaller van 400 miljoen euro voor zorgverzekeraars, met als mogelijk gevolg een premiestijging in 2018 van zo’n 30 euro per jaar per premiebetaler. Het nieuwsbericht leidde tot een voorspelbare SP-riedel. Lilian Marijnissen gilde op twitter ‘Ongelofelijk! Miljarden aan reserves liggen bij zorgverzekeraars op de plank. Maar dan zou premie weer verder omhoog moeten? No way!’ De buffers als nutteloos wegzetten is een favoriet frame van de SP. AD-columnist Özcan Akyol deed er nog een schepje bovenop. ‘Dit is nu eenmaal

0
43

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.