Het komt goed’

De verwachtingen van de pilots wijkverpleging, die Zilveren Kruis in 2016 in drie steden startte, komen nog niet uit de verf. Olivier Gerrits, directeur zorginkoop, over de onvoorziene knelpunten en het grootste probleem: de ongecontracteerde aanbieders.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Olivier Gerrits, directeur zorginkoop Zilveren Kruis. Foto: Zilveren Kruis

Nee, zegt olivier Gerrits, hij wil de pilot wijkverpleging in Utrecht niet mislukt noemen. Ondanks het feit dat het grote aantal aanbieders van wijkzorg nog niet is teruggedrongen, dat de innovatie van de zorg nog niet goed op gang is gekomen en de voorkeursaanbieders grote verliezen hebben geleden op hun budgetten. ‘Een zoektocht naar wijsheid’, zo zou Gerrits het willen benoemen. Er was sprake van onvoorziene knelpunten: ‘Het kost de voorkeursaanbieders tijd om elkaar te vinden. Wij hadden voorzien dat de voorkeursaanbieders vooral in hun eigen wijken zorg zouden leveren. In Zwolle en Ommen-Hardenberg is dat ook gebeurd, daar is

0
53

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
53
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.