Het vergt lef om verder te kijken’

Wat vinden de externe toezichthouders op de zorg goede bestuurders? Moeten die lef hebben of liever niet? Wat is voor hen besturen met lef? En hebben zijzelf in hun functie lef moeten tonen?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
André Rouvoet, ZN
André Rouvoet: 'Hoofdlijnenakkoord is geen doel op zich.' Foto: Herbert Wiggerman

André Rouvoet: ‘Er is bravoure en er is lef. Die twee zijn zeker niet hetzelfde. Lef is werken vanuit een bepaalde visie, weten wat je wilt en hoe je daar wilt komen. Het betekent dat je echt staat voor die visie en dat je de moed hebt om beslissingen te nemen en die ook uit te voeren, ook als niet iedereen het ermee eens is.
Ik kom gelukkig veel zorgbestuurders met lef tegen. De zorg is een complexe omgeving met veel spelers en veel belangen. Het is logisch dat je als bestuurder opkomt voor de belangen van jouw achterban

0
40

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.