ICT KORT: Nieuwe standaard voor uitwisseling patiëntgegevens

Het uitwisselen van patiëntgegevens tussen ziekenhuizen wordt naar verwachting binnenkort eenvoudiger dankzij de nieuwe standaard HL7 CDA.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie ict magazine, nr. 3, 2018

De nieuwe standaard HL7 CDA is het resultaat van de samenwerking tussen epd-leveranciers Epic en Chipsoft, expertisecentrum Nictiz en het programma Registratie aan de bron.

De technische standaard is bedoeld voor uitwisseling van de Basisgegevensset Zorg (BgZ) tussen ziekenhuizen. De BgZ bevat patiëntgegevens die vrijwel altijd relevant zijn bij overdracht van zorg, los van de aandoening, het specialisme of de organisatie. Het gaat om bijvoorbeeld naw-gegevens, medicatie, labuitslagen en hulpmiddelen. Via de BgZ legt iedereen deze gegevens eenduidig vast op basis van zorginformatiebouwstenen (ZIB’s), waardoor gegevensuitwisseling en hergebruik van gegevens mogelijk is.

De keuze voor een standaard is een belangrijke

0
41

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.