Ik wil verbinding maken met de praktijk’

Hij is binnengehaald als hoogste ambtenaar van VWS om knelpunten in de uitvoering van de stelselveranderingen op te lossen. Erik Gerritsen ziet altijd mogelijkheden. ‘Ongetemde ingewikkelde problemen, dat is wel mijn ding.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Erik Gerritsen, secretaris-generaal VWS. Foto: Mieke Meesen

‘We zijn moreel verplicht tot optimisme’, zegt Erik Gerritsen, secretaris-generaal op het ministerie van VWS, tijdens de fotosessie na afloop van het interview. Hij zit lachend op zijn bureaufiets en vraagt zich af of de vrolijke sfeer op de foto wel in het artikel terugkeert. Hij heeft net ruim een uur enthousiast gesproken over de ‘systeemtherapeutische rol’ van VWS om het zorgstelsel beter te laten functioneren. Als burgers tussen wal en schip dreigen te raken dan brengt het ministerie, net als een ombudsman, alle partijen bij elkaar om helder te krijgen waar het misloopt in de uitvoering. Zo heeft VWS

0
13

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.