In de praktijk

Verhalen van patiënten kunnen zorgverleners inspireren. Luisteren naar hun voorkeuren, hun verschillende behandelopties geven en samen beslissen: lukt dat in de praktijk? Deze maand in de rubriek In de praktijk Helma Luijendijk: ‘Ik ging akkoord om overal vanaf zijn’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Helma Luijendijk

‘Vrouwen kennen hun eigen lichaam goed. Als zij een ‘niet-pluisgevoel’ hebben, zouden de specialisten de zorg meer op het individu moeten afstemmen en desnoods moeten afwijken van het protocol.’ Die boodschap wil Helma Luijendijk meegeven na ruim tien jaar van operaties en behandelingen tegen gynaecologische kanker. Haar lijdensweg begon in 2005, toen na een uitstrijkje werd ontdekt dat ze drager was van het HPV-virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Normaal gesproken ruimt het lichaam dat virus zelf op, maar niet bij haar. Het randje van de baarmoederhals werd operatief verwijderd. Omdat ze voelde dat het nog niet goed was, vervroegde ze haar

0
10

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.