In de praktijk

Verhalen van patiënten kunnen zorgverleners inspireren. Luisteren naar hun voorkeuren, hun verschillende behandelopties geven en samen beslissen: lukt dat in de praktijk? Deze maand Karen Vlieger. ‘Artsen werkten niet samen’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto; Karen Vlieger

‘Je bent jong en je hebt niets. Je bent een eigenwijze vrouw.’ Dat kreeg Karen Vlieger (46) in 2007 te horen van haar oogarts. Ze had uitvalverschijnselen in haar oog. ‘Ga maar naar een andere arts’, zei een volgende, bijna gepensioneerde oogarts, terwijl hij haar verwijsbrief van de neuroloog verscheurde. Een simpele echo had volstaan om aan te tonen dat er wel degelijk wat mis was. Ook de internist, cardioloog en de neuroloog konden niet vinden wat Vlieger mankeerde.

Tien maanden later had ze een verdacht knobbeltje in haar borst. Ze ging op eigen initiatief naar de mamapoli; haar huisarts

0
25

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.