In de praktijk

Hoe ervaar je de zorg als je 'aan de andere kant' zit? Biedt dat nieuwe inzichten? Angela Backx, senior inspecteur gehandicaptenzorg bij de IGJ, is wettelijk vertegenwoordiger van haar zus Loes die het syndroom van Down heeft. 'Het gaat vaak om de kleine dingen.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Angela Backx met haar zus Loes

‘Ik begrijp de ouders van kinderen met een verstandelijke beperking erg goed’, zegt Angela Backx, senior inspecteur gehandicaptenzorg bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Backx is wettelijk vertegenwoordiger van haar zus Loes (53), die het syndroom van Down heeft. ‘Je opstellen als kritische ouder is moeilijk. Als je zegt dat dingen niet goed gaan, ben je al gauw de vervelende ouder. Er is de angst dat medewerkers onaardig gaan doen tegen je kind. Vergeet niet dat mensen in de gehandicaptenzorg hun leven lang afhankelijk zijn. Mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen ervaren tijdelijk wat het betekent

0
205

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.