Mijn dwangstoornis is in mijn werk geen probleem’

Zorgverleners, bestuurders en mensen die op een andere manier betrokken zijn bij de organisatie van de zorg, krijgen ook wel eens als patiënt met de zorg te maken. Kinderpsychiater Menno Oosterhoff: 'Loslaten wordt mijn nieuwe houvast.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Menno Oosterhoff
Foto: Hanna Radstake

‘Mensen met een dwangstoornis ervaren een kleinigheid als een onoverkomelijkheid. Ze beleven een mug als een olifant, alsof hun leven ervan afhangt’, zegt Menno Oosterhoff. De kinderpsychiater, gespecialiseerd in dwangstoornis, lijdt er zelf aan. ‘Mijn dwang gaat vooral over volledigheid. Ik kan er niet tegen als iets weg is, ook niet als ik een gedachte kwijt ben. Als ik een tuinschepje kwijt ben, kan dat mijn hele weekend bederven. Verstandelijk weet ik wel dat ik gewoon een nieuw schepje kan kopen, maar toch kan ik me er niet overheen zetten.’

Oorzaak dwangstoornis onbekend

Het begon toen Oosterhoff 17 jaar was.

0
428

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.