In de praktijk

Hoe is het om van zorgverlener ‘opeens’ patiënt te zijn? Hoe ervaar je de zorg als je ‘aan de andere kant’ zit? Biedt dat nieuwe inzichten?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

Tim Robbe: ‘Ouders mogen geen last hebben van bekostiging’

‘Mijn zoontje is mijn eigen Rainman’ (speelfilm met Tom Cruise en Dustin Hoffman als zijn autistische broer, red.), zegt aanbestedingsjurist Tim Robbe. Shakil Robbe is 8 jaar en heeft een klassieke vorm van autisme. Hij praat nauwelijks, is uren met zichzelf bezig op de iPad en motorisch zwak. Hij valt moeilijk in slaap en er moet altijd een ouder bij zijn. Soms wordt hij midden in de nacht wakker; het duurt dan uren voor hij weer in slaap is.

Bij toeval ontdekte Robbe dat Shakil ook bijzondere gaven heeft. ‘Hij las

0
45

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.