In de praktijk

Hoe is het om van zorgaanbieder ‘opeens’ patiënt te zijn? Hoe ervaar je de zorg als je ‘aan de andere kant’ zit? Biedt dat nieuwe inzichten? Voor Gijs de Vries was zijn ziekte een wake-upcall.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Mijn leven stond op zijn kop toen ik in 2012 de diagnose lymfeklierkanker kreeg,’ zegt Gijs de Vries, destijds lid raad van bestuur Ernst & Young, tegenwoordig directeur van Het Rode Kruis Nederland. ‘Ik wilde alles weten over de ziekte. Na de diagnose stelde ik allerlei vragen aan de kno-specialist. “U weet er al meer van af dan ik,” antwoordde hij. Toen was voor mij de maat vol. Hij had namelijk eerst gezegd dat alles goed was, maar vervolgens bleek dat hij verkeerd had gekeken. Via mijn contacten kwam ik onder behandeling in het VUmc, waar destijds Peter Huygens,

0
38

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.