In de praktijk

Hoe is het om van zorgverlener 'opeens' patiënt te zijn? Hoe ervaar je de zorg als je 'aan de andere' kant zit? Biedt dat nieuwe inzichten? Deze maand: Hans van der Hoeven.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hans van der Hoeven: 'De gewone dingen zijn echt belangrijk.'

‘Expedities op de Noordpool waren mijn passie. Bijna tien jaar geleden in Alaska zag ik dubbel en liep ik wankel. Terug in Nederland bleek het een hersentumor’, vertelt Hans van der Hoeven, hoogleraar intensive care en intensivist in het Radboud-umc. ‘Ook nog op een vervelende plek, tegen de hersenstam aan, met kans op extra schade. De neurochirurg wist de tumor eruit te wippen. Het enige probleem was dat ik dubbel zag als ik naar links keek. Dat was wel erg vermoeiend. Maar een oogarts uit het Dijkzigt heeft dat hersteld. De neurochirurg raadde bestraling af. De tumor was er echt

0
148

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.