In de praktijk

Hoe is het om van zorgverlener 'opeens' patiënt te zijn. Hoe ervaar je de zorg als je 'aan de andere kant' zit? Biedt dat nieuwe inzichten? Deze maand in 'In de praktijk': Wim de Bie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie magazine nr. 4-2018
Wim de Bie: 'Wees assertief bij alles wat er gebeurt.' Foto: Studio38c

In 2005 werd longkanker ontdekt bij Wim de Bie, destijds bestuurder van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, tijdens een preventieve screening bij Prescan in Duitsland. De prognose was slecht, er waren uitzaaiingen. ‘Het Radboudumc wilde bestralen na de operatie. Maar ik had me breed georiënteerd en ontdekt dat alleen chemokuur toegevoegde waarde had. Via connecties kwam ik bij een hoogleraar Longgeneeskunde in het VUmc. Elke week ging ik een dag naar Amsterdam tot ik na zes weken een longembolie kreeg en moest stoppen.’ De Bie herstelde en ging in 2006 weer aan het werk. Maar in 2008 moest hij toch

0
51

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.