Je alertheid en assertiviteit moeten ongelofelijk groot zijn’

Bestuursvoorzitter Hetty de With heeft 35 jaar bij De Zijlen gewerkt waarvan de laatste twintig jaar als bestuurder. En nu gaat ze met pensioen. Ze is zich terdege bewust van haar kwetsbaarheid als bestuurder. Ze vindt het dan ook belangrijk om on speaking terms te blijven met alle partijen. Maar verschil van mening moet kunnen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hetty de With klinkt met een van de leden van de cliëntenraad van De Zijlen tijdens haar afscheidsetentje. (Foto: Van Vliet fotografie)

Met pensioen gaan viel niet mee, zegt Hetty de With: ‘Het leek me vreselijk. Ik ben zo verknocht aan mijn werk, ik dacht: ze moeten me hier straks wegdragen. Maar door de jaren heen raakte ik gewend aan het idee. Anderen hielpen daarbij. Langzaam werd het niet meer de vraag of, maar wanneer ik zou stoppen.’
Tegen de gewoonte in, kondigde Hetty haar vertrek een jaar van tevoren aan. ‘Iedereen zei: “dat moet je nooit doen, dan heb je geen positie meer”. Maar dat is echt onzin. Je moet alleen oppassen dat je niet een jaar lang bezig bent

0
30

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
30
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.