Kennis van beide werelden

Omdat een Chief Medical Information Officer (CMIO) zowel de medische als de technische afdelingen kent, kan zo’n functionaris een belangrijke rol spelen in de digitalisering van de ziekenhuiszorg. Nog niet alle ziekenhuizen zien dat belang in.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie ict magazine, nr. 3, 2018
foto: Dan Leap/Getty Images/iStock

‘Veel dokters zien het epd nog altijd als iets wat behalve nuttig ook hinderlijk kan zijn. Dat hangt natuurlijk samen met de hoge registratielast in de zorg. Elke keer weer vinkjes zetten, dat werkt niet stimulerend. Aan de andere kant heb ik te maken met ict’ers in ons ziekenhuis die van alles bedenken, maar die daarbij niet altijd voldoende rekening houden met wat een zorgverlener wil en kan. Mijn taak is om tussen die twee groepen te bemiddelen en ervoor te zorgen dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de vele mogelijkheden die ict en innovatie bieden.’

Dat zegt Karin

0
25

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.