Kijk maar, de zorg kan anders’

Iedereen raadde het hem af. Toch kocht zorgondernemer Marius Touwen in 2014 het in financiële nood verkerende én vermaarde Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. ‘De aanschaf was cruciaal om stappen in de ketenzorg te kunnen zetten.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

Thuis op de bank vraagt zorgondernemer Marius Touwen zich ‘s avonds wel eens af of al zijn initiatieven en plannen om het zorgsysteem van binnenuit te veranderen nog steeds gebaseerd zijn op visie. Of is er sprake van een ietwat doorgeschoten idealisme en te fanatieke bewijsdrift om te laten zien: kijk maar, de zorg kan anders, beter en goedkoper? ‘Misschien toon ik wel te veel lef, in de verwachting dat het systeem daardoor langzaam verandert. Maar of dat echt zo is? Ik weet het niet.’
Intussen bouwt Touwen gestaag verder aan zijn zorgimperium. De ondernemer, kunstliefhebber en voormalig docent tekenen

0
62

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.