Kijken zonder oordelen

Met een nieuwe meetmethode krijgt ouderenzorgorganisatie Viattence meer zicht op de kwaliteit van zorg. Observatoren laten de professionals zien hoe zij de dagelijkse zorg en ondersteuning verlenen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Tobias Kleinschmidt/dpa

Geen afvinklijsten, maar kwaliteitsmetingen waarin de relatie tussen verzorgende en cliënt centraal staat. Dat is volgens Viattence de toekomst. Daarom is de ouderenzorgorganisatie in het voorjaar van 2016 op locatie Wendhorst in Heerde gestart met het programma Beelden van Kwaliteit. ‘Tot dat moment werkten we met het kwaliteitsmanagementsysteem HKZ. Daarin wordt de kwaliteit vooral weergegeven in lijsten en cijfers. Wij vroegen ons daarbij af: weten we nu eigenlijk wel wat echt belangrijk is voor zowel cliënten als werknemers?’, vertelt Marloes van Schooten, kwaliteitsadviseur bij Viattence en projectleider Beelden van Kwaliteit. ‘Stel: we organiseren een uitje; 65 procent van de bewoners

0
25

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.