Korte lijnen, snel ingrijpen:

Specialistische geestelijke gezondheidszorg die op elk moment op- en afgeschaald kan worden, met een wachttijd van gemiddeld een week. Onder het credo ‘Doen wat nodig is’ wordt in de Utrechtse wijk Lunetten de ggz dichter bij de cliënten gebracht.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Fotolia

Ruim 12 duizend inwoners, van oudsher veel woningen van de RIBW Lister en een groot aantal goedkope eenpersoonswoningen. Dat is de Utrechtse wijk Lunetten in een notendop. Vooral de laatste twee facetten maken de wijk interessant voor een proeftuin met ggz in de wijk, stelt Joost Coffeng. Hij is coördinator van de proeftuin, die als doel heeft de zorg rondom mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) flexibel te organiseren, zodat die beter aansluit bij hun leefwereld. ‘Enkele jaren geleden kwam het landelijke rapport Over de Brug uit, waarin werd omschreven wat nodig is om de zorg voor mensen met

0
33

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.