Laat je kwaliteiten zien’

Bij veel mensen zit het nog stevig verankerd in het hoofd: de dokter is een man. Anno 2017 gaat die aanname allang niet meer op. Vrouwen nemen volop deel aan de arbeidsmarkt, ook als dokter. Alleen in de top van bedrijven en organisaties wil het nog niet vlotten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Beeld: Akindo/Getty Images/iStock

Hoewel de lijn licht stijgt, wordt het wettelijke streefcijfer van minimaal 30 procent vrouwen en 30 procent mannen in de raad van bestuur en raad van commissarissen van grote vennootschappen nog lang niet gehaald (zie kader). De zorg- en welzijnssector vormt hierop een uitzondering. Midden 2016 zaten er 35 procent vrouwen in raden van besturen en 33 procent in de raad van commissarissen. Dat lijkt goed nieuws, maar Wilma Henderikse, partner van onderzoek- en adviesbureau VanDoorneHuiskes in Zeist wil dat graag nuanceren. ‘Het beeld is vertekend. Zorginstellingen denken dat ze het met die 30 procent vrouwen goed voor elkaar hebben.

0
28

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.