Langer wachten op spoedeisende hulp

Zorgvisie heeft een enquête gehouden onder ziekenhuizen om een beeld te krijgen van de doorstroomsnelheid op de spoedeisendehulpafdeling. Ziekenhuizen halen alles uit de kast voor een vlotte doorstroom, maar het is een ‘veelkoppig monster’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

Patiënten raken soms van de radar als ze moeten wachten op de seh tot elders in het ziekenhuis plek is’, vertelt Marieke Visser, neuroloog in het VUmc en expert op het gebied van spoedzorg. ‘Ze liggen in een aparte ruimte te wachten met een initiële eerste diagnose, maar de aandacht van het seh-personeel gaat alweer naar nieuwe patiënten uit. Dan is er een risico dat hun toestand verslechtert of dat ze niet de juiste zorg krijgen.’

Wachten op de spoedeisende hulp is niet goed voor patiënten. Daar is iedereen het over eens. Patiënten die langer dan vier uur wachten worden

0
127

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.