Lef, durft u het aan?

Stel: u staat voor een sloot die zo breed is dat u niet weet of u de overkant haalt, als u eroverheen springt. Wat doet u? Probeert u het toch of loopt u voor de zekerheid een eindje om tot het volgende bruggetje? Het zou me niet verbazen als de meerderheid de gok niet neemt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Carina van Aartsen. Foto: Ton Kastermans Fotografie

Je zal er maar in vallen. Blijk-baar is de angst om te falen groter dan de drang iets nieuws te proberen. Wat leiders met lef kenmerkt, is dat zij hun overtuiging vooropstellen en niet bang zijn voor gezichtsverlies. NZa-topvrouw Marian Kaljouw formuleert het als volgt: ‘Iemand met lef durft af te wijken in het algemeen belang.’ Haar collega, inspecteur-generaal Gezondheidszorg Ronnie van Diemen sluit aan: ‘Als je er zelf van overtuigd bent dat iets goed is, ga je ervoor.’ De beroemde wijsgeer Confucius draaide het om en zei: ‘Als men ziet wat juist is, en het nalaat, is dat een

0
34

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
34
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.