Lef is ook: je open en kwetsbaar opstellen’

Wat vinden de externe toezichthouders op de zorg goede bestuurders? Moeten die lef hebben of liever niet? Wat is voor hen besturen met lef? En hebben zijzelf in hun functie lef moeten tonen?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ronnie van Diemen, inspecteur-generaal IGJ. Foto: Herbert Wiggerman

Ronnie van Diemen: ‘Voor mij is lef: aanwezig zijn in de organisatie. Gesprekken durven aangaan met de mensen die dagelijks de zorg verlenen. Willen weten wat ze prachtig vinden en wat hun zorgen zijn. Een bestuurder ‘met lef’ durft de dingen waar hun medewerkers ongelukkig van worden te omarmen en begint niet te ‘ja-maaren’. Deze verbinding met de zorgverleners is een wezenlijk aspect van besturen.

Lef is ook: je open en kwetsbaar opstellen. Je kunt ertoe doen als je werkelijk voor je mensen staat. Bestuurders met lef zullen nooit zeggen: dit moet van de Inspectie, maar: wij willen dit

0
50

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
50
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.