Maak onderscheid tussen innovatieve medicijnen en de rest’

Het Belgisch-Nederlandse Galapagos is uitgegroeid tot een van de grootste biotechbedrijven van Europa. Bestuursvoorzitter Onno van de Stolpe over innovatie, dure geneesmiddelen en de risico’s van het ondernemerschap.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Onno van de Stolpe. Foto: Mieke Meesen

‘We zijn het op één na grootste biotechnologiebedrijf van Europa uitgaande van onze beurswaarde van meer dan 4 miljard euro, maar ik heb nog nooit iemand van VWS op bezoek gehad. Er worden allerlei beleidsstukken geschreven over dure geneesmiddelen maar hier heb ik nog nooit een beleidsmaker gezien’, zegt Van de Stolpe midden in het gesprek over de ontwikkeling van zijn bedrijf. Hemelsbreed bevindt het kantoor van Galapagos in Leiden zich nog geen half uur rijden van het ministeriegebouw en het Kamergebouw in Den Haag. Dit beeld is kenmerkend voor twee werelden die langs elkaar schuren maar elkaar niet weten

0
319

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.