TeRecht

Met de onderdelen Zaken op orde en Column.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Pluisproducties

Het gebruik van omzetplafonds en doorleverplichten door zorgverzekeraars is juridisch kwetsbaar en strooit bovendien zand in de machine die marktwerking heet.

Bij gebruik van een omzetplafond met een doorleverplicht wentelt de zorgverzekeraar de risico’s ten aanzien van de omvang van de ‘verwezenlijkte’ zorg volledig af op de zorgaanbieders. Een uitspraak van de Rechtbank Den Haag van 5 oktober 2016 laat zien dat dit disproportioneel en daarmee onrechtmatig kan zijn. Ook anderszins kan een omzetplafond juridisch discutabel zijn. Een zorgverzekeraar houdt, zo leert de praktijk, bij de vaststelling van omzetplafonds nauwelijks rekening met de

0
51

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.