Met ALS-app nabijheid op afstand

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Met name voor patiënten met deze ziekte is juiste informatie en juiste zorg op het juiste moment belangrijk. Het ALS Centrum Nederland heeft met dat doel, samen met patiënten en mantelzorgers, een app ontwikkeld.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie ict magazine
Esther Kruitwagen: 'Monitoren geeft een gevoel van eigen regie.'

‘Uitgangspunt is dat we mensen helpen om grip te houden op hun situatie. Dat een patiënt en zijn familie kunnen blijven doen wat zij willen doen. E-health kan daarin een mooie rol spelen’, zegt Esther Kruitwagen, revalidatiearts op de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Ze werkt met volwassen mensen met een spierziekte en coördineert het multidisciplinaire ALS-team, onderdeel van de afdeling revalidatiegeneeskunde van het UMCU. Daarnaast werkt ze bij het ALS Centrum Nederland, een samenwerkingsverband tussen het UMCU en het AMC. Doel van dit centrum is, naast wetenschappelijk onderzoek, het vinden van goede behandelingen.

Thuismonitoring

Het

0
27

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.