Nieuwe media: PijnCoach app

De orthopedische kliniek ViaSana in Mill heeft de PijnCoach app laten ontwikkelen. De app helpt patiënten die recentelijk aan hun knie zijn geopereerd in effectief pijnmedicatiegebruik. Daardoor hoeven ze minder zware pijnstillers te slikken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

De app is dit jaar getest bij 71 patiënten die een totale knieprothese kregen in kliniek ViaSana. Zij konden de app via een speciale link downloaden op hun eigen telefoon. Na de operatie stuurt de app op verschillende momenten pushberichten met vragen over de pijn. Aan de hand van de antwoorden geeft de app advies over medicatiegebruik, oefeningen en het koelen en hoog leggen van het geopereerde been. Het resultaat was dat patiënten minder zware pijnstillers gebruikten, vertelt orthopedisch chirurg en hoofdonderzoeker Martijn Brinkman. ‘Het effect was het sterkst bij mensen die de PijnCoach app intensief gebruikten. Zij gebruikten 44

0
8

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.