NIEUWE MEDIA: Inzicht in relatie tussen levensstijl en hersengezondheid

Tot nu toe is het niet mogelijk dementie te genezen. Wel is er veel bekend over de risicofactoren en hoe je de ziekte kunt voorkomen. Het Alzheimer Centrum Limburg heeft de app MijnBreincoach laten ontwikkelen die mensen helpt hun hersenen gezond en vitaal te houden en zo het risico op dementie te verkleinen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

De app is onderdeel van de preventiecampagne ‘We zijn zelf het medicijn’ die mensen attendeert op het belang van een goede hersengezondheid. De campagne is in maart van dit jaar van start gegaan, vertelt Sebastian Köhler, universitair hoofddocent en hoofd van de onderzoeksgroep neuro-epidemiologie van het Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC. ‘Mensen wordt eerst gevraagd een eenvoudig testje in te vullen waarmee hun hersengezondheid in kaart wordt gebracht. Via het testje worden mensen verleid om de app MijnBreincoach te downloaden waarmee ze een uitgebreidere assessment kunnen doen.’

De assessment brengt het risicoprofiel in beeld en geeft aan wat

0
15

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.