Omarming van de technologie

Uit internationaal onderzoek van PwC blijkt dat mensen een positief beeld hebben van Artificial Intelligence. Maar, ook al kan de techniek helpen, het is uiteindelijk de mens zelf die de afweging maakt.
e-health
Beeld: PwC

Wilt u gebruikmaken van Artificial Intelligence (AI) bij belangrijke beslissingen over uw gezondheid? Met andere woorden, vertrouwt u bij medisch handelen, zoals het stellen van een diagnose en het maken van een behandelplan, op geautomatiseerde gegevens en dus op niet-menselijke beslissers?

Dat was de kernvraag van een recent internationaal onderzoek van adviesbureau PwC en het antwoord van de meeste deelnemers luidde ‘ja’. Er waren verschillen, onder meer wat betreft het land van herkomst en de leeftijd van de deelnemers, maar grosso modo sprak meer dan de helft van de respondenten zijn vertrouwen uit in AI. Ruim een derde legde zijn

0
54

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in