Op zoek naar een tijdelijk bed

De vraag naar bedden voor Eerstelijnsverblijf blijft groeien. Voor veel huisartsen en ziekenhuizen is het daarom lastig om snel zo’n bed te vinden. Al zijn er tal van initiatieven om de zoektocht te vereenvoudigen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Ampyang/Fotolia

Een 80-Jarige, alleenstaande vrouw wordt ziek en kan thuis niet de verzorging krijgen die zij nodig heeft. Een man van 91 wordt na een lichte operatie uit het ziekenhuis ontslagen, maar kan zich thuis nog niet redden. En bij een vrouw van 67 is aanvullende diagnostiek nodig en moet het medicijngebruik nog eens worden bekeken. Zo maar drie mensen voor wie tijdelijke opname in een bed voor Eerstelijnsverblijf (ELV, vroeger: kortdurende herstelzorg) een oplossing kan zijn. Zo’n opname gaat niet vanzelf. Eerst beoordeelt de betrokken (huis)arts of (transfer)verpleegkundige of tijdelijke opname in een ELV-bed deze patiënt werkelijk zou helpen en,

0
247

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.