Opinie Johan Vos: Tweede kans

Het is niet eens zo lang geleden, maar het lijkt een ver verleden. Ze heette 'landelijk elektronisch patiëntendossier' en deed menig hart sneller kloppen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Columnist van Zorgvisie ict magazine
Johan Vos, bestuurslid van de vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg (OIZ)

De liefde tussen VWS en een landelijke infrastructuur voor informatie-uitwisseling in de zorg werd op 5 april 2011 wreed verstoord toen de Eerste Kamer de Wet op het landelijk epd unaniem verwierp. Een pijnlijke break-up volgde en VWS moest haar geliefde laten gaan.

Maar oude liefde roest niet. Ook niet bij VWS. De prille herstart was de oprichting van het Informatieberaad Zorg. Veel dates met de koepels en het veld volgden. Geschenken in de vorm van stimuleringsregelingen als MedMij en VIPP zijn ingezet om te verleiden. Met resultaat: men is weer tot over de oren verliefd.

Gaat de politiek ook

0
61

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.