Ouderen en ict

De Nederlandse zorg vergrijst. De zorgverleners zijn gemiddeld ouder, de patiënten en cliënten zijn ouder, hun zorgvraag is complexer. Ook netwerken rondom oudere patiënten veranderen. Kinderen die mantelzorg verlenen, wonen steeds verder bij hun ouders vandaan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

‘Dan wordt er gebeld. Moeder is ziek. Wilt u ernaartoe gaan? De sleutel ligt bij de buurvrouw’, vertelt huisarts en onderzoeker Paul Giesen over wat hij tegenkomt op de huisartsenpost. Hij wijst op consulten die langer duren en op zorgvragen die urgenter zijn. Onlangs was hij een van de sprekers op het Nationale Spoedzorgcongres van Guus Schrijvers. De acute zorg ziet dat veel meer moet worden samengewerkt met de vvt-sector. Met name de wijkverpleegkundige kan een belangrijke rol gaan spelen.

Op huisartsenposten kan de wijkverpleegkundige bijvoorbeeld een belangrijke schakelfunctie vervullen. En ook op de seh liggen kansen.

In Amsterdam is

0
92

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.