Overgeleverd aan niet-gecontracteerde partijen

De driejarige pilot wijkverpleging leidt in Utrecht na een jaar al tot verlies bij de vier voorkeursaanbieders. Ruim vijftig niet-gecontracteerde aanbieders declareren tegen de klippen op en slaan zo gaten in het budget van de gecontracteerde partijen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wijkverpleging
foto: iStock/Dean Mitchell

Hoe mooi waren de woorden waarmee Zilveren Kruis de pilot wijkverpleging in 2015 in de markt zette. Er moest een eind komen aan de versnippering en de cliënt zou zorg op maat krijgen. Dit alles efficiënt geregeld door iedere wijk een voorkeursaanbieder te geven met een eigen budget. Zilveren Kruis verdeelde de stad Utrecht in achttien percelen en wees deze na een aanbestedingsprocedure toe aan vier voorkeursaanbieders: Buurtzorg, Careyn, AxionContinu en Leven&Zorg. Deze gecontracteerde aanbieders moesten voldoen aan extra kwaliteitseisen, waaronder een minimumpercentage verpleegkundigen van 33 procent. Met deze budgetfinanciering wilde de zorgverzekeraar een eind maken aan de prikkel om

0
12

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
12
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.