Patenten niet geschikt voor medicijnen

Column door Marcel Canoy.
Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

Op symposia met een spreker uit de farmaceutische industrie heeft u het vast wel eens gehoord. De farmaceutische industrie levert een belangrijke bijdrage aan onze gezondheid en economie. Aan het eerste door effectieve medicijnen te maken, aan het tweede door banen en R&D-inspanningen. En hadden we al gezegd dat geneesmiddelen kosten elders in de keten besparen? Vervolgens worden sheets getoond over prijzen die helemaal niet zo hoog zijn en de beperkte impact op het gehele budget. Hoge prijzen vinden we niet leuk, maar zijn noodzakelijk om de R&D mee te financieren.

Ik heb dit verhaal in alle denkbare varianten gehoord.

0
137

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in