Patenten niet geschikt voor medicijnen

Column door Marcel Canoy.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

Op symposia met een spreker uit de farmaceutische industrie heeft u het vast wel eens gehoord. De farmaceutische industrie levert een belangrijke bijdrage aan onze gezondheid en economie. Aan het eerste door effectieve medicijnen te maken, aan het tweede door banen en R&D-inspanningen. En hadden we al gezegd dat geneesmiddelen kosten elders in de keten besparen? Vervolgens worden sheets getoond over prijzen die helemaal niet zo hoog zijn en de beperkte impact op het gehele budget. Hoge prijzen vinden we niet leuk, maar zijn noodzakelijk om de R&D mee te financieren.

Ik heb dit verhaal in alle denkbare varianten gehoord.

0
187

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.