Pijnlijke gevolgen

Beschikbaarheid van een up-to-date medicatieoverzicht voor alle zorgverleners en apothekers is bij patiënten met nierschade van bijzonder belang. Het betreft grote groepen mensen, zoals diabetespatiënten en patiënten met hart- en vaatziekten of hoge bloeddruk.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Nierwaarden
Beeld: AdobeStock

Dat bij het ouder worden de nierfunctie vermindert, is een natuurlijk proces. Maar medicatie kan dit proces onbedoeld versnellen. Patiënten kunnen nierschade oplopen als behandelaars onjuiste of onvolledige gegevens over hen hebben en daardoor de verkeerde medicatie of onjuiste doseringen voorschrijven. ‘De huisarts weet niet altijd wat ik aan een patiënt voorschrijf en ik krijg niet altijd door wat een andere arts verandert in de medicatie van de patiënt’, vertelt Chris Hagen, nefroloog in Meander Medisch Centrum. ‘Er is geen goede gegevensoverdracht tussen de eerste en tweede lijn’ Dit terwijl medicatiebewaking juist voor nierpatiënten van cruciaal belang is. Bijwerkingen, contraindicaties

0
32

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.