Prijsbewust ruimtegebruik

Verschillende ziekenhuizen berekenen de kosten van vierkante meters aan afdelingen door via de interne afrekening. Als een afdeling wil uitbreiden, moeten ze dat zelf bekostigen met meer omzet.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
zorgvastgoed
Fysiotherapie heeft lage inkomsten en veel ruimte in gebruik. Voor zo'n afdeling is het moeilijker de huur rond te krijgen. Foto: Fotolia

In navolging van TU Delft was het Radboudumc het eerste ziekenhuis in Nederland dat in 2012 startte met de invoering van prestatiebekostiging van vierkante meters. Daarna volgden andere ziekenhuizen, waaronder het Erasmus MC. De invoering van het systeem verliep niet overal zonder slag of stoot. Bij het Erasmus MC vonden medewerkers prestatiebekostiging een eng woord. Men begreep niet precies wat het was. Nog steeds is er soms weerstand omdat de prijs per vierkante meter hoger ligt dan de huurprijzen op de commerciële markt. Het idee dat een kantoorruimte buiten het ziekenhuis goedkoper is dan in het ziekenhuis – hoewel in

0
49

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.