Redactioneel: Het gras bij de buren

Zelfmanagement van je gezondheid is de nieuwe mantra, zegt bestuursvoorzitter Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis in dit magazine. Het ziekenhuis zet e-health in om patiënten te ondersteunen bij hun regie over genezing en gezond leven.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

Zij noemt e-health een ‘zegen’. Een denktank van technologisch en medisch personeel adviseert haar over vernieuwende online functionaliteiten. Het ziekenhuis is een van de koplopers geworden als het gaat om het verlenen van online zorg. Ook huisartsen en andere ketenpartners haken aan. Het toekomstplaatje is dat zorg zoveel mogelijk in de thuissituatie zal worden verleend.

Ziekenhuizen worden hoogwaardige kennisen interventiecentra. Een mooi toekomstplaatje maar de weg ernaartoe is hobbelig. Uit een themaverkenning van het RIVM die in december werd gepubliceerd blijkt dat Nederlanders achterlopen met het verzamelen van data over hun gezondheid. Zorginstellingen zijn ver met de digitalisering en de

0
12

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.