Redactioneel: Machine learning

Hoofdredactioneel commentaar door Eric Bassant, hoofdredacteur Zorgvisie ict.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

Zorg zelf voor kennis op het gebied van machine learning, het laten zoeken naar patronen in data aan de hand van algoritmes. Wees kritisch over de algoritmen die door andere partijen worden aangedragen. Kijk of ze geschikt zijn voor je eigen organisatie. Verrijk je databestanden met extra informatie en maak de vertaalslag naar je eigen patiënten. Aan het woord is Bart-Jan Verhoeff, de gedreven Chief Medical Information Officer van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. In dit magazine legt hij uit dat ‘machine learning’ geen term is uit sciencefictionpublicaties.

Op het ogenblik test hij een voorspellend algoritme van Epic waarvan de

0
87

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.