REDACTIONEEL: Machtige software

Onlangs trok LUMC ten strijde tegen de marktdominantie van softwareleverancier ChipSoft. De grootste leverancier van informatiesystemen aan ziekenhuizen dwingt zijn afnemers tot een update die leidt tot onveilige zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie-hoofdredacteur Eric Bassant
Eric Bassant, hoofdredacteur Zorgvisie. Foto: Herbert Wiggerman

Die beschuldiging, geuit op Zorgvisie.nl, kwam van bestuursvoorzitter Willy Spaan. Het was die week een van de meest gelezen berichten. Een teken dat Spaan een gevoelige snaar heeft geraakt. Spaan heeft de kwestie onder de aandacht gebracht van VWS en van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Hij wil dat de IGJ optreedt. Nieuwsgierig als de redactie is, willen we graag weten hoe het verder gaat. LUMC en ChipSoft zijn weer met elkaar in gesprek. Het is even stil.

Maar daarmee is het probleem niet van tafel. De afgelopen jaren is de Nederlandse markt voor elektronische pati├źntendossiers (epd’s) zodanig

0
32

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.