Redactioneel: Sta winst uitkeren toe

De teloorgang van het MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen heeft opnieuw zichtbaar gemaakt hoezeer de politiek en het publiek worstelen met particulier initiatief in de zorg. In 2008 was Loek Winter nog de reddende engel die de IJsselmeerziekenhuizen uit de modder wist te trekken. Tien jaar later wordt hij neergezet als een te handige jongen die via schimmige constructies geld verdient.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie-hoofdredacteur Eric Bassant
Eric Bassant, hoofdredacteur Zorgvisie. Foto: Herbert Wiggerman

Dieptepunt is de oproep van PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen om geen zaken te doen met Winter. Als een debat over de betrokkenheid van een zorgondernemer zo polariserend en simplificerend wordt gevoerd, is dat niet alleen unfair, het is ook slecht voor de sector. Je hebt ondernemers nodig om de gaten te dichten die ontstaan in de collectief gefinancierde zorg. Juist zij zijn in staat om creatief te denken, tempo te maken en andere oplossingen aan te dragen voor de organisatie van bedrijfsprocessen of de verbetering van de kwaliteit. Een voorbeeld is de opkomst van particuliere verzorgings- en verpleeghuizen die een gigantisch

0
16

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.